Alla inlägg under mars 2009

Av Helena - 28 mars 2009 16:41

Och min spontana reaktion blev..får man inte ens se på teve ?

Alla bara snackar om ljuset, vi ska släcka ljuset. Kommunen släcker ljuset.

Men ingen har pratat om att slå av teven ??

Jag vill på inget sätt förringa eller förlöjliga en sådan här manifestation tvärtom tänk hur mycket energi Sverige skulle spara på att släcka gatubelysningen i en kvart bara.

Fråga Styrman han vet??

Men vad ska man göra i en timme utan teve….Jag stickar kanske ?

Det hade ju kunnat vara bra om det fanns en sån där ruta med FAQ kring det hela.

Jag är en sån som på föreläsningar ALLTID räcker upp handen och frågar…Men om det…Hur menar du om..Ja, men då skulle..osv. en sån där jobbig typ som ingen helst vill ska komma för att jag ställer de där frågorna som ingen tänkte på eller som kanske inte egentligen hör dit.

Men nu undrar jag om det är belysning eller släcka allt.

För samtidigt uppmanar man ju att följa händelseförloppet via dator på sajten och då har man ju den igång…???

Hur menar man ?

Förmodligen kommer det att sluta med att tiden går och hoppsan, jag glömde !!

http://www.wwf.se/v/klimat/earth-hour/1233033-karta-earth-hour

Här kan man läsa allt. Men inte r-i-k-t-i-g-t så att man förstår om det är ljuset eller allt eldrivet. Om ni fattar bättre hör av er till mig INNAN det är FÖRSENT.

Ciao!

Av Helena - 27 mars 2009 21:39

Idag började dagen med att jag vaknade av mig själv 05.10

Gick i duschen, hängde en tvätt dukade fram frukost…nästan.

Satte igång med packning till Agnes och Williams skidutflykt.

Ja, hör och häpna jag hade förberett lite för det.

Grabbarna vaknade i fullt slagsmål som tyvärr inte avslutades förrän vi alla satt i bilen .

Det gick inte den här morgonen heller att undgå ett VRÅÅÅL!!!

Om att skynda, skynda..även om det ALLTID är min ambition att vi ska åka i harmoni till skolan på morgonen så går det aldrig alltid är det nåt som får det att brinna i ändan.

I morse var det Filip som TVÅ minuter innan vi skulle åka kom på att de hade minsann film med läsk och godis idag.

Ja, men varför sa du inte det igååååår….?


Jag lyckades ändå.

Jag släppte av Filip vid Statoil och körde övrigt gäng till skolan och lastade av skidor och ryggsäckar för att sen ta upp honom på väg tillbaka.

Han fick en hundring för jag hade inte mindre och då handlar man ju det man vill ha när mamma inte är med. Fika för sjuttio kronor?? Var det konstigt eller…

På jobbet kunde man konstatera…rätt snabbt att även fast man har för ambition att det ju faktiskt är freeedaaag så spelar det ingen roll inom sjukvården..tur är väl det. För det blev en lika hektisk fredag som vanligt varken mer eller mindre.

Vi åt….tacos…så-å klart!!

Fredrik ringde på skypen.

Jag rekommenderar nu alla som inte har att skaffa det när vi åker så kan vi prata gratis i Ungern, köp bara kamera det är billigt….

Som han säjer man saknar inte varandra eftersom vi ses varje dag. Det är toppen!!!

Nu har alla utom jag en efter en somnat i soffan.

Jag väntar med spänning på `Let´s dance´vinnaren, Magnus eller Laila. Laila eller Magnus. Jag är helt delad…jag gillar ju båda så-å-å-å mycket.

Ciao!
Av Helena - 26 mars 2009 16:46

Vi har en son som är en riktig skrotnisse.

Under vintern har det varit lite lugnare men när solen tinar fram allt det glömda under snön då kommer bästa tiden på året för William.

Han har alltid ryggsäcken full med skrot när han kommer från skolan, det här är vårens första fynd. Om någon känner igen den och har tappat bort den…”vaddetnuärgrej” så återfinns den hos oss..och snart mycket snart återfinns ett helt garage med gamla cykelskärmar, lyktor, muttrar, pinnar som man säkert kan värma ett helt hus med en hel vinter vi brukar bli tvungna att forsla bort allt med släp. Saknar någon en massa braohagrejer går det bra att komma till oss oanmäld och leta.

Ciao!
Av Helena - 25 mars 2009 12:22

Fredrik ringde igår efter en 27 timmar lång resa…

han hade sovit och skulle ÄTA!

Ja, som ni vet så ska ju jag och barnen resa ner snart.. om nån månad och då tyckte han inte att jag skulle resa via Chicago..?

Det var tydligen en väldigt STOR och bökig och ingé serviceminded flygplats…och det är ju det jag har sagt hela tiden jag vill INTE resa själv med tre underbara barn, fatta hur organiserad man måste vara……jag kommer ju knyta dem vid varandra och vid mig så att vi håller ihop hela tiden.

Det är både lättare och tyngre när Fredrik inte är hemma.

Nu har han ju bara varit borta i två dagar och jag dansar redan på bordet Ne-ej! :) jag har knappast hunnit känna efter men det slog mig….att nu är jag friiiiii....Åh ursäkta!!! det finns både för och nackdelar.

Jag har ingen att beklaga mig för när allt känns tungt och inget blir gjort, eller när han inte får nåt gjort rättare sagt..:)

Men jag får köpa och käka Jaffa apelsiner utan att ständigt bli påmind om att ”Jag tycker inte det är rätt att köpa jaffa"

Det tycker inte jag heller ….men de är ju så GODA.


Det är ju inte så precis att jag har abstinens efter apelsiner jag klarar mig de är goda och de enda som finns att köpa nu är jaffa…och jag har inte gjort det..ännu..!

Det får bli en sån där spara till sist grej.

Jag brukar spara det bästa till sist…fast den här gången sätter jag nog det i halsen. Tänk jag är en sån där trist typ som äter med silverbestick bara vid speciella tillfällen och dukar med finporslin bara ibland som nöter på det finaste bara lite så det ska räcka längre...helt idiotiskt. Hur blev det så ?

Så när jag mår riktigt dåligt och inte orkar med tillvaron här hemma ensammen med barnen då tänker jag slå till och köpa Jaffa-apelsiner.

Ciao!

Av Helena - 24 mars 2009 06:27

Det är ”mode” i skor på jobbet…även strumpor.. det har det varit i alla år, det är det enda vi har att variera oss med.

Kläderna är ju om ni minns redan förvalda och vi alla ser ut som en enda STOR familj. Nyss var det foppatofflor som gällde. ALLA hade foppa (utom jag) och nu har alla KEEN-skor antingen sandal eller sko.

Det är en outdoor, adventure sko egentligen, men duger bra på sjukhusgolv. Det mest fascinerande med den är att den är ”waterproof”, tänk det va? En sandal som är waterproof.. jamen hur går det till???

Det är alltså bara att klafsa på…utan att det gör något!!!

Ne-ej, det går inte tro mig. Man blir BLÖT om fötterna…i en sandal …

Så vad är det man från företaget menar? Att skorna TÅL vatten eller att de verkligen ÄR vattentäta.

Är det en definitionsfråga vad betyder ordet waterproof egentligen.

Vi tittar i ordlistan och JAG hamnar förståss på waterloo och mitt huvud börjar genast sjunga…(jo, jo i waterloo nap….) 

Ne-ej..åter till frågan enligt ordlistan så betyder just waterproof = vattentät,waterresistant = vatten beständig. (vad är skillnaden ???)köp en waterproof mascara och den är vattenfast…..

Alltså betyder det att mina sandaler ÄR vattentäta det går bra att klafsa på med andra ord…..men NE-EJ hur är det möjligt ? Det är inte möjligt ! 

Om man menar Tål vatten så bör ju alla skor märkas med denna upplysning inte ens mina gummistövlar är märkta på detta sätt ??…kanske för att det väl är självklart. Hur självklart är det då att ett par sandaler är vattentäta ?? 

Dock är det prövat och det måste tilläggas utan några namn nämnda att de INTE heller är urinproof tyvärr, vilket skulle passa oss på sjukhus betydligt bättre. 

Eftersom jag har en förestående resa till USA så tänkte jag att jag tar med mig sandalerna visar att de inte är vattentäta och stämmer företaget på 19 miljoner !!      Då blir ju jag RIK.

Ciao!

Av Helena - 23 mars 2009 08:56

Så har han åkt. 05.55 hämtade taxin och alla var vakna för att kramas Hej då! Det är ju inte för e-e-evigt...som Agnes säjer.

Men ändå med en klump i halsen.

Det blir några riktigt tårdrypande filmer i veckan för att lätta lite på trycket då går det kanske lättare.

Nu har barnen gått till skolan så själv lägger jag mig under täcket och hostar en stund innan jobbet hägrar....Barnen gömde några fina brev och meddelanden i pappas packning så han ska bli överraskad när han packar upp. (nej, han läser inte det här innan)

Puss, puss det går fortare än man tror....

Av Helena - 22 mars 2009 17:55

Tiden går mot sitt slut.

Det lät väl otroligt dramatiskt.? I dag har vi packning i hela huset….i alla rum…det planeras och rings frenetiskt.

I morgon åker Fredrik ”Over there”. Och jag lämnas ensam uhuu!!

I två månader, ”Shitta my gadda” som William sa när han var liten.

Själv har jag drabbats av hög feber och ont.

Ont, det gör ont, det gör ont ….fast överallt hela tiden och i hjärtat.

Jag är van vid att Fredrik far iväg så denna gång känns inte annorlunda hjärnan kan inte förstå att nu blir det ett längre avsked.

Men hjärtat kan…

Som vanligt är vi inte så välplanerade och nu får jag känslan av att det är ett säj vi har här i huset att vi skulle vara mer oorganiserade än andra menar jag. Men ingen, ingen, ingen ligger på golvet under en bil och repar avgassystemet eftermiddagen, dagen innan man planerar att åka bort flera månader. Jo, Fredrik gör…allt, allt ska göras på en och samma gång (och nu kommer alla känslorna på en och samma gå-å-å-ång)


Jag har en dröm om en tillvaro utan stress, utan jobb, utan uppdrag som drar i en från höger till vänster…med andra ord HARMONI!!!

Få är de som tror att jag klarar det.

Oftast ska tillvaron vara mer eller mindre kaotisk för att jag ska klara den bäst, orka med. Men jag kan inte sluta njuta av situationen lite….jag tror nämligen att vår tid är NU..snart finns tid för eftertanke och lite `maniana´ i solskenet och tillvaron.

Återstår gör bara några få timmar på detta det sista dygnet som måste bli så lustfyllt som möjligt…..

CIAO!!

Av Helena - 22 mars 2009 17:28

Agnes skulle på kalas, piratkalas...och vad passar väl bättre än att gå som singoalla....

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards