Alla inlägg den 12 mars 2009

Av Helena - 12 mars 2009 16:26

Vi har fått en helvetes maskin på vårt jobb.En plaggautomat, så dumt. KANNEGIESSER heter den…Man knappar in sitt personnummer på en touchskärm med valbara plagg, så touchar man på de plagg man vill ha (max 5) och sen väntar man emedan automaten svischar galgarna innanför varv efter varv tills det plötsligt hoppar fram en galge med ett par byxor,

så lösgör man dem med bägge händerna väntar på att den tomma galgen åker tillbaka, galgarna svischar vidare varv efter varv och poff!!

Där kom en blus ut.

Det blir lite som jackpott för man kan aldrig veta när galgarna slutar svischa innan de hoppar ut framför näsan på dig.

Så tar man lös den med bägge händerna och ser när galgen åker in på plats och vet ni hur lång tid det tar?.... när man kommer fem i till jobbet.

Ja, men det är ju omöjligt!!!

Sen är det så fiffigt att när du använt dina kläder då släpper du plagg för plagg genom en lucka väntar så att chipet avläses och ger dig grönt ljus…

för om du inte får grönt ljus då får du rött ljus och då kommer kläderna tillbaka och du får göra om det igen hela tiden tills maskinen kunnat läsa chipet som är registrerat på dig när du hämtade plaggen för lämnar du inte tillbaka dem  är de registrerade på dig RESTEN AV DITT LIV!!! i självaste plaggautomaten och antal plagg som du kan hämta minskar till TRE.

Ahhh! Det tar sån tid…man orkar inte planera sånt.

Att hämta plagg menar jag. Det bildas köer..köer för att hämta och köer för att lämna.

Vi måste registrera oss på en dator innan vi börjar jobba…..vi öppnar alla dörrar med kort som dras i kortläsare som registrerar att där har jag varit…….Det registreras hur ofta jag byter mina kläder för att se om jag är en riktig ”schwinpälsch” eller… Jag registrerar att jag parkerat så att motorvärmaren går igång…KONTROLLSAMHÄLLE kallas det med andra ord, men var inte det mer på sjuttiotalet man tyckte att det var så ???Hur som helst, I love my job !!! Det är sant, alla glada, vackra, goa, fina, "sura", och helt galna människor på avd 47, Sunderby sjukhus. GUD!! Vad jag kommer sakna er......sen.

Av Helena - 12 mars 2009 11:30

Halsfluss (Tonsillit)Bilden föreställer en halsmandel med halsfluss
Förstora bilden

Halsfluss är en infektion i halsmandlarna som beror på bakterier eller virus. Vid halsfluss gör det ont att svälja och du kan få feber. Barn kan få hosta och snuva. Receptfria läkemedel lindrar feber och värk. Läkare kan ordinera antibiotika om bakterier ligger bakom. Operation kan bli aktuell vid täta återfall.

Den vanligaste formen av halsfluss orsakas av streptokockbakterier Grupp A.

Halsmandlarna, som är en del av immunförsvaret, sitter på var sin sida om svalget i höjd med tungans rot. Vid halsfluss blir de inflammerade, röda och svullna och gör ont. Ibland samlas det var i halsmandlarnas fickor som ser ut som vit-gula prickar. Om rodnaden och svullnaden sprider sig utanför halsmandlarna har en halsböld bildats och man behöver uppsöka läkare.

Halsfluss är vanligast under vinterhalvåret med en topp i september-oktober och en i mars-april. Sjukdomen kan gå över av sig själv, men ibland behöver den behandlas med antibiotika.

Även bihåleinflammation och öroninflammation kan förekomma i efterförloppet av en halsfluss.


Japp, Agnes har varit hemma från skolan med feber och ont i halsen hela veckan.

Det går mycket filmer när barnen är hemma och det är rätt mysigt också. Idag verkar solen titta fram och då känns det ju inte helt bra att vara inne men i helgen är hon nog på benen igen och vi hoppas vädret håller i sig.

Så vi hinner njuta av vårsolen lite.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards