Alla inlägg den 20 april 2009

Av Helena - 20 april 2009 17:42

Detta är drycken för vintern.

6cl Minttu

O´boy (het)full mugg

På toppen vispad grädde

M.m.m.m.m.m

Hur gott som heeeeeelst!!!

Sjung gärna "O´boy, vilket vackert väder- Solen skiner idag" När du serverar det blir så mycket roligare då........:)

Ciao!

Av Helena - 20 april 2009 16:14

Vi åkte från det att liftarna öppnade tills de stängde utom på fredag för då kom vi ju för sent eftersom vi så gärna åkte till Arjeplog först...OCH på lördag var vi ju tvungna att ta mat-paus annars hade vi ju verkliiigeeeen handlat förgäves inte ens då var någon sugen på TRE hamburgare...trots att de i själva verket hade kunnat äta fem....

Det fanns gott om snö i backarna skulle tippa typ två veckor till..Jag har inte ont någonstans på kroppen...;) men jag hade ju förberett mig med intervallträning och så, så det måste bero på det.

Längsta liften var 1700 m lång det tog 10 min att åka ända upp och fem och en halv minut ner. Vi hann alltså bara fyra åk i timmen i den backen den andra liften var kortare och snabbare...

Ciao!

Av Helena - 20 april 2009 13:19

I helgen har vi varit på skidtur till Sorsele och backarna i Nalovardo.

Vi var ett gäng på totalt 10 personer som for i två bilar, ekonomiskt OCH miljövänligt.   

Vi drog ut en karta på Internet packade bilarna och vår resa var igång. Ändå kör vi till Arjeplog först…….nåja, tänkte jag det är ju bara en omväg på tio mil och barnen har väl inte sett så mycket av norrbotten så detta var ju ett trevligt inslag…tänkte jag INTE.

Nej, hela vårt matschema sprack där och då.

Denna resa är väl förberedd vi hade planeringsmöte för två veckor sedan och då fikade vi och pratade om världsliga saker i två och en halvtimme där kom vi överens om att träffas för att handla om en vecka tiden räckte dock inte till att planera VAD vi skulle handla men mötesplatsen blev ICA-Maxi.

Väl vid inhandlingsdagen hade ju alla sina idéer om vad som skulle köpas och vem som tyckte om vad och hur mycket var och en tyckte om….så det blev hamburgare varma mackor och mackor och o´boy och pålägg…middagarna lagades färdigt hemma att ta med och värma.

Det är ju bara det såna här gånger att man blir ju lite rädd för att barnen ska svälta ihjäl uppe på kalfjället helt utlämnade åt sig själva och ingen m-a-a-a-t.

Det löste vi genom att det fanns 5 mackor åt de var till frukost, 4,8 hamburgare till lunch och 7 varma mackor till mellanmål för att inte tala om 4-5 liter o´boy per dag per skalle.

Så när alla hade ätit sin frukost på lördag morgon då hade var och en tio mackor kvar att äta nästa morgon och så där höll det på och vi fick ta med all mat hem igen.

Men det var en MYCKET rolig helg och vi drack Minttu + O´boy  varje dag, hela dagarna.

På söndag blev det tyvärr snöstorm och hagel och allt…men vi hann trotsa vädret och fick oss några åk innan vädergudarna talade OCH vi hann äta hamburgare innan vi åkte hem.

Ciao!

 
Av Helena - 20 april 2009 09:01

För er som har missat det så kan jag upplysa att våra skidspetsar pekat mot "storuman" mest hela helgen....

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards