Alla inlägg den 14 maj 2009

Av Helena - 14 maj 2009 20:46

Jag är slav under en viss ordning i mitt sätt att hänga sockar efter tvätt.

De ska tillsammans hänga två och två så att de när de har torkat lätt går att sätta ihop och humpas ner i socklådorna.

Ja, alla har varsin socklåda utom grabbarna som delar på sockarna.......det skulle vara omöjligt att veta vem som ägde vilka annars och nu "märker " man ju inte deras kläder längre så då får de dela.

Men kalsonger delar de ju inte.

Nej jag brukar säja det även jag har gränser.

Jag tvättade idag och hängde tvätten ute.

Nej, jag har inte torkat linorna OCH ja-a klädnyporna har hängt ute hela vintern OCH ja-a de spricker sönder (de flesta ) när man öppnar dem.

OCH ja-a det slutar oftast med att när de flesta går sönder så räcker de inte till och det blir ett sånt där köp som med disktabletterna....man kan bara inte komma ihåg.

Fast på hösten kommer man ihåg och då slutar jag hänga tvätten ute och lämnar klädnyporna över vintern så att de kan spricka sönder på våren.

I allafall så tvättade jag idag och hängde tvätten ute sa jag det :)

Då tänkte jag eftersom jag nu har blivit en sån slav av ordning kring sock- upphängningen och hur jobbigt det blir när jag ibland lyckats tvätta bara den ena av två eller var är den ena av dessa två..?...Att idag ska jag busa till det lite. Bli lite `wild and crazy´så jag hängde sockarna huller om buller..alldeles helt galet och eftersom jag bloggar om detta tio timmar senare så förstår ni väl vilken oerhörd smärta detta åsamkat mig.

Ciao!

Av Helena - 14 maj 2009 08:50

Vi ha sett att solen består af ett inre, glödande centralparti.

Därofvanom svävfar ett sammanhängande molnlager, sannolikt utgörande en blandning af glödande gaser och ångor, hvari otaliga små flytande i högsta glödtillstånd befintliga kondensationsprodukter sväfva – fotosfären med sina solfläckar och facklor; och ofvan denna befinner sig en glödhet, till stor del af vätgas och kalcium bestående atmosfär med protuberanser – kromosfären. Allt befinner sig vid en oerhörd temperatur och i en oafbruten, af värmeförhållanden orsakad förändring; där är ett stigande och fallande af heta ångor och gaser, en oafbruten följd af våldsamma eruptioner – allt rörelser af så stora dimensioner, att vi nästan sakna mått för dem. Ofvanom allt detta befinner sig den vidsträckta koronan.

Man har icke lyckats med försöken att göra densamma synlig, såsom tuberanserna, under vanliga förhållanden.

All vår kännedom om densamma måste hämtas ur iakttagelser vid totala solförmörkelser, och vi måste vänta, att kunskapen om densamma blott långsamt skall skrida framåt.

(Nordisk familjebok / Uggleupplagan. 26. Slöke - Stockholm 1917)


Kan det säjas vackrare ?

Detta mina vänner är solen – visst är det vackert !!!!

Ciao!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Tidigare år

Länkar

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards